Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is… geen vervanger van botox of chirurgie maar een effectieve manier van behandelen om verschijnselen van (beginnende) ouderdom te verminderen en de huid een strakkere en frissere uitstraling te geven.
Het wordt ook wel een ‘natuurlijke facelift’ genoemd.

Door het oppervlakkig inbrengen van naalden wordt de bloedsomloop, de energiestroom en de aanmaak van collageen gestimuleerd. Hele diepe groeven zullen hierdoor niet helemaal verdwijnen maar vervagen, waardoor de huid er jonger en frisser uit gaat zien.

In een rapport uit 1996, dat in ‘The Journal of Clinical Acupuncture’ is gepubliceerd, wordt een studie beschreven van ongeveer 300 personen die cosmetische acupunctuur hebben ondergaan. Bij 90% van deze mensen werden hele goede resultaten behaald. De huid werd al na enkele behandelingen strakker.

In de VS is cosmetische acupunctuur inmiddels ongekend populair bij film- en popsterren.

Verloop van de behandeling

Voor een goed resultaat is het van belang om te starten met een sessie van 10 behandelingen die in 8 weken tijd zullen plaatsvinden. Daarna volstaat het om 1x per 6 weken een herhalingsconsult te plannen om het behaalde resultaat te blijven behouden.

Een behandeling duurt 1,5 tot 2 uur. Hierin wordt naast acupunctuur vaak gebruik gemaakt van electro-acupunctuur. Op de ingebrachte naalden wordt dan een lichte stroom gezet die de stimulatie onder de huid versterkt. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van aanvullende technieken zoals moxa, guasha en massage.

Praktijk voor Acupunctuur en Tuina