Guasha therapie

Guasha is een zeer effectieve techniek uit China waarbij speciale olie op de huid wordt aangebracht en door middel van een platte steen (van jade, rozenkwarts, basalt of biansteen) over de huid word gewreven, met als doel afvalstoffen/gifstoffen op celniveau te verwijderen. Daar waar blokkades zitten kunnen rode vlekken ontstaan die na enkele dagen weer geheel verdwijnen. Het wrijven met de steen, samen met de werking van de olie zorgt voor ontgifting. Het lichaam voert de gifstoffen vervolgens af.

Guasha therapie is zeer effectief bij talloze chronische klachten, maar kan ook ingezet worden om het lichaam te versterken of om bijvoorbeeld vastzittende spieren los te maken.

Enkele indicaties
Alle pijnklachten, nek- en schouderklachten, hoofdpijn en migraine, chronische bijholteontstekingen. rugklachten, RSI, stress, burn-out, reumatische klachten, astma, spijsverteringsstoornissen, stofwisselingsstoornissen, chronische vermoeidheid, muis-/tennisarm, sportblessures, overgangsklachten, zenuwpijnen, fibromyalgie, ADHD/ADD/HSP.

 

 

Praktijk voor Acupunctuur en Tuina