Kindertuina

Kindertuina is een hele vriendelijke, zachtaardige en populaire methode om zuigelingen en kinderen tot 6 jaar mee te behandelen.

Baby’s worden geboren met een totaal ‘open’ energetisch systeem waarbij de meridianen en het energieverloop nog volop in ontwikkeling zijn. Hierdoor zijn ze extra gevoelig voor externe veranderingen, zoals het weer en de emoties van de ouders, of voor interne veranderingen zoals verandering van voeding. Door al deze factoren kan hun systeem ontregeld raken en de balans verstoord worden.

Kindertuina zorgt ervoor, met een zachte maar diepgaande massage van de meridianen, dat de vrije doorstroom van energie wordt hersteld en het lichaam in balans wordt gebracht zonder enige neveneffecten.

In veel gevallen is het raadzaam om de behandeling thuis voort te zetten. Daarom worden ouders nauw betrokken bij de behandeling en krijgen ze technieken aangeleerd die ze thuis kunnen toepassen. Wordt een kind sterk beïnvloed door emoties van de ouders dan is het van belang om de ouders mee te behandelen om zo het herstel van het kind te bevorderen.

Enkele indicaties
Een slechte vertering, het uitbraken van melk, nachtelijk huilen, bedplassen, convulsies, diarree, constipatie, buikpijn, koorts, verkoudheid, kinkhoest, eczeem, oorontstekingen, ADHD/onrust.

Praktijk voor Acupunctuur en Tuina